Mar 7, 2014

Şorqoğal

Tərkibi:
3 kq un
200 qr "Wellington" əridilmiş kərə yağı 
1 litr süd
3 ədəd yumurta
Sarıkök
Duz
Razyana
Su
İçi üçün:
250 q "Wellington" əridilmiş, dağ olunmuş kərə yağı
Sarıkök
Razyana
Cirə
Duz, stiot
Aparana qədər un
Arasına sürtmək üçün:
 "Wellington" əridilmiş kərə yağı 
Üzəri üçün:
Yumurta
Küncüt
Hazırlanması:
Unun üzərinə ərzaqları tökürük və yoğururuq (süd ilıq olsun) və mayalanmağa qoyuruq.


Şorqoğal (foto resept)
Şorqoğal (foto resept)
Mayalandıqdan sonra 20 ədəd kündəyə bölürük. 1 pors üçün 10 kündədən istifadə edirik.
Un töküb xəmiri yayırıq və taxtanın üzərinə səririk, qıraqlarından tutub genişləndiririk, üzərini yağlayırıq, qalan 9 kündəni də bu formada edirik.


Şorqoğal (foto resept)
Şorqoğal (foto resept)
Şorqoğal (foto resept)
Şorqoğal (foto resept)
Şorqoğal (foto resept)
Sonra bu formada kəsirik və bükürük.


Şorqoğal (foto resept)
Şorqoğal (foto resept)
İçlik hazırlamaqdan ötrü yağı tavaya töküb əridirik, üzərinə cirə, razyana, duz və istiotu əlavə edirik, aparana qədər un qatıb əlimizlə ovuruq və qazın üzərində qovururuq.


Şorqoğal (foto resept)
Şorqoğal (foto resept)

Kəsdiyimiz formaları əlimizlə açırıq, içinə içlik qoyub bükürük və üzərindən basıb qoğalı böyüdürük.


Şorqoğal (foto resept)
Listə yığırıq və üzərinə yumurta sarısı çəkib küncüt səpirik.


Şorqoğal (foto resept)
Şorqoğal (foto resept)
180-200 dərəcəlik sobada bişiririk.


Şorqoğal (foto resept)
Şorqoğal hazırdır.


Şorqoğal (foto resept)

Nuş olsun!
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan