Mar 1, 2014

Yarpaq Dolması


Hazırlanma: 20 dəq
Bişirmə: 20 dəq

Ərzaqlar

450g çəkilmiş qoyun və ya mal əti, və yaxud ikisinin qarışığı
üzüm yarpağı
1 orta baş soğan
½ stəkan yumru düyü
göyərti (keşniş, şüyüd, nanə)
1 çay qaşığı duz
zövqə görə istiot
3 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı

Hazırlanması

Qoyun ətinin yumşaq hissəsini baş soğanla birlikdə ətçəkən maşından keçirin. Qiyməyə düyü, xırda doğranılmış göyərti (keşniş, şüyüd, nanə), duz, istiot qatın və yaxşı qarışdırın.

(Təzə üzüm yarpaqları qaynar suda pörtlədilir, duza qoyulmuş yarpaqlar isə yarımhazır vəziyyətə gəlincə suda bişirilir.)

Hər yarpağa orta hesabla 1-2 çay qaşığı qiymə qoyub yanlarını içəri doğru qatlayaraq bükün. Qazana yığın, üzərinə yağ və su tökün. Hazır olana kimi vam odda (təxminən 1 saat 30 dəqiqə ərzində) bişirin. Dolmanı süfrəyə yanında qatıqla verin.
Nuş olsun.
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan