Mar 11, 2014
Yazılıb B.M. on 2:47 PM with Şərh yoxdur
Kükünü tək göyərti ilə deyil, başqa ərzaqlarla da hazırlamaq olar. Plovun yanında paxlava kimi kəsilmiş qazmağın, özü də hər plova görə məxsusi dadı olan qazmağın isə dadı ayrıdır.
Qozlu kükü
Tərkibi:
Qoz
Soğan
Sarımsaq
Xama
Duz
İstiot
Yumurta
Zəfəran dəmləməsi
Narşərab
Qozu ət maşınından keçirin. Soğan və sarımsağı qovurun, qoz əlavə edib duz-istiot vurun.
3-4 yumurtanı xama, zəfəran dəmləməsi, narşərabla qarışdırın. Qoz-soğan qarışığını əlavə edib qarışdırın. Bunu saxsı tavada bişirmək daha məsləhətlidir. Ancaq yoxdursa, adi soba sinisinin içində, yaxud da sininin içinə folqa döşəməklə də bişirmək olar. Saxsı tavanı sobada qızdırın, yağlayın, hazırladığınız qarışığı içinə tökün, hamarlayıb sobaya qoyun. 140-150 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqə bişirin. Bu müddət ötdükdən sonra çıxarın, ortasının bişdiyinə əmin olduqdan sonra isti-isti, yağa batırılmış bıçaqla romblara doğrayın, üzərinə qaynar yağ gəzdirib yenidən sobaya qoyun. Daha 15 dəqiqə bişirin.
Fıstıqlı kükü
Yaşıl fıstıq
Yumurta
Xama
Zəfəran dəmləməsi
1-2 x.q. un
Duz
2 x.q. şəkər tozu
Yuxarıda göstərilən qaydada qarışdırın, elə eyni qayda ilə də bişirin. Saxsı qabınız yoxdursa, adi tava götürün, qızdırın. İçinə folqa döşəyin, yağlayın. Qarışığı tökün. Sonra tavanı içinə isti su tökülmüş daha iri tavanın içinə, onu da sobaya yerləşdirin. Hətta sobanın temperaturunu aşağı sala bilərsiniz - su tez qızır.
Fıstıqlı qarışıq çox qızarıb yanmasın deyə üzərinə qaynar suya salınmış ispanaq yarpaqları düzün. Bişəndən sonra kükünü tərs çevirib elə doğrayın. İspanaq altda qalacaq, küküyə də özünəməxsus dad verəcək.
Yumurtalı qazmaq
Yumurta
Xama
Zəfəran
Duz
Bişmiş düyü
Yumurta, xama, zəfəran dəmləməsi və duzu qarışdırdıqdan sonra süzdüyünüz plovun düyüsündən 2-3 kəfkir buraya əlavə edib qarışdırın. Bunu birbaşa plovun altına döşəmək, yaxud da ayrıca bişirmək olar.
Ayrıca bişirəcəksinizsə, bişməyə yaxın romb kimi doğrayın, qaynar yağı üzərinə gəzdirin. Təkrar bişirin.
Bu küküləri həm ayrıca, həm də plovla süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Milli.Az
Kateqoriyalar: Ət yeməkləri
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ən çox oxunulan
-
Yay-yaz günləri ən çox sevdiyim yeməklərdən biri dovğadır. Hələlik dovğanı dükkandan aldığım göy-göyərtiylə bişirirəm, ama tezliklə bunu...
-
Hazırlama Vaxtı: 30 Dəqiqə Bişirmə Vaxtı: 40 Dəqiqə Ərzaqlar yarım paket yaş maya 1 şirniyyat qaşığı duz 1 şirniyyat qaşığı ...
-
Tərkibi: 1 yumurtanın sarısı 65 q kərə yağı 100 q qatılaşdırılmış süd 75 q qarğıdalı nişastası 1 paket vanil Yumşaldılmış yağı yumurta s...
-
Tərkibi: 2 ədəd yumurta 1 st. şəkər tozu 200 q qaymaq Yarım st duru yağ 3 x.q. mayonez 1 x.q.hil Vanil ...
-
Lazım olan ərzaqlar: 2 yemək qaşığı qarğadalı unu, 2 yemək qaşığı kərə yağı, 1 su stəkanı su, Holland pendiri, Duz, Hazırlan...
-
Hazırlama Vaxtı: 20 Dəqiqə Bişirmə Vaxtı: 40 Dəqiqə Ərzaqlar 1 qutu qatılaşdırılmış süd (400 qr) 4 Yumurta 1 su stəkanı...
-
Lazım olanlar: 3-4 ədəd kartof, 1 böyük badımcan, 1 böyük kabak, 3-4 ədəd uzunsov bibər, 1 quru soğan, 2 pomidor, 1 diş sarım...
-
Azərbaycanda paxlavanın müxtəlif növləri var - Bakı, Şəki, Gəncə, riştə… Adətən, paxlavanı romb kimi kəsirlər. Qəbələ paxlavasını isə kəsm...
-
Ərzaqlar: 8 ədəd tortilla (kiçik lavaş) 400 qr. mal əti (nazik zolaqlar halında kəsilmiş) 1 diş sarımsaq (incə doğranmış) 1 ədəd ...
-
Ev şəraitində marmeladın hazırlanması reseptini sizlərlə paylaşıram. Bu reseptlə hazırlanmış marmeladı ürəklə uşaqlarınıza da v...
0 comments:
Post a Comment