Mar 27, 2014

Badımcan ləvəngisi

Hazırlama Vaxtı:  10 Dəqiqə
Bişirmə Vaxtı:  30 Dəqiqə


Ərzaqlar

6 ədəd badımcan
Qoz ləpəsi 150 qram
2 orta boyda soğan
2 çay qaşıkı turşu
Duz istiot.

Hazırlanması

Əvvəl badımcanları yuyun sonra ortasından qabıqın kəsib, deşin, duz vurun.
15 dəqiqədən sonra badımcanları yuyun, sıxın. Tavaya yağ tökun və badımcanları uz bu üz qızardın. Bütün badımcanları qızartdıkdan sonra ləvəngini hazırlayın.


Soğanı ət maşının narın dişindən çıxardıb suyun sıxın ona çəkilmiş qoz ləpəsi, duz, istiot, turşu vurub qatışdırın. Sonra tavada azça qızardın. Yağda ləvəngi pişdikdən sonra onu badımcanların içinə qoyun. Badımcanların içinə ləvəngini qoydukdan sonra pamidoru lay lay doğrayıb tavaya düzün. Badımcanları da tavaya yıqdıqdan sonra ona azca su tökün, yağda bir yemək qaşıkı töküb vam xodda pişməyə qoyun.

Yeməyimiz hazır olduqdan sonra süfrəyə plovla verebilirsiniz.

Nuş olsun!
reseptlerim.com

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan