Mar 7, 2014

Lavaşlı-kəsmikli piroq

Tərkibi: 
5 ədəd yuxa
500 qram kəsmik
1 stəkan + 2 xörək qaşığı xama
4 ədəd yumurta
 1 qədər şüyüd
70 qram "Wellington" kərə yağı
Duz
Hazırlanması:
Əvvəlcə içliyi hazırlayaq.
Kəsmiyin üzərinə 2 ədəd yumurta, 2 xörək qaşığı xama, xırda doğranmış şüyüd və duz əlavə edirik.


İçliyi yaxşı qarışdırırıq.


Kərə yağını əridirik.


Forma qabımızın içərisini kərə yağı ilə yağlayırıq.


1 ədəd yumru yuxanı götürürük və üzərini bol-bol kərə yağı ilə yağlayırıq.


Üzərindən içliyi töküb yayırıq və rulet formasında bükürük.


5 ədəd yuxanı da eyni qayda ilə hazırlayırıq. Yağlanmış formalı qaba düzürük.


Üzərinə tökmək üçün sousu hazırlayırıq.
1 stəkan xamanı 2 ədəd yumurta və duzla qarışdırırıq. Yuxaların üzərinə tökürük.


 
 Piroqu 200 dərəcə sobada 30 dəqiqə bişiririk.

Hazır piroqu qabından çıxarırıq. Bir az soyuyur, sonra doğrayırıq.


Nuş olsun!
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan