Mar 14, 2014

Döşəmə plov

Döşəmə plov

Lazım olan ərzaqlar:

1 ədəd bütöv toyuq
2 baş sogan
50 qr. kişmiş
100 qr. şabalıd
0.5 kq. duyu
300qr. Kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Duyu yaxşı yuyulub suda saxlanılır. Toyuq doğranılır, duz istiot vurulur, soğan halqa-halqa doğranılır toyuqla qarışdır və bir gün əvvəldən saxlanılır. Kişmişi yaxşı yuyuruq. Sabalıdı başından cərtin 20 dəqiqə qaynadın qabığını soyun. Ayri qazanda su qaynadılır düyü əlavə olunur. İstəyə görə sarıkök vurula bilər. Qaynayan suya duz töküb düyünü əlavə edirik. Düyünü yarı çiy olanda süzürük. Qazanın dibinə 100 qram kərə yağı tökürük. Soğanlı toyuq düzülür. Bir qat düyü sabalıd düzülür. Əridilmiş kərə yağı tökülür. Sonra yenə düyü kişmiş kərə yağı tökülür düzülür. Vam odda 40 dəqiqə dəmə qoyulur.
Nuş olsun!

qadinklubu.com
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan