Tərkibi:
4 ədəd yumurta
150 qram şəkər tozu
50 qram un
200 qram fındıq
30 qram kakao
1 çay qaşığı vanel
1 çay qaşığı qabartma tozu
Krem üçün:
200 qram şokolad əzməsi
300 qram "Wellington" kərə yağı
200 qram şokolad
Bəzək üçün:
Vafli
Qovrulmuş fındıq
Şokoladlı noğullar
Hazırlanması:Əvvəlcə biskvit üçün fındıqlar üyüdülür.
Yumurta, vanel və şəkər ağarana qədər qarışdırılır.
Sonra un, qabartma tozu, kakao və üyüdülmüş findıq əlavə edilib yavaşca qarışdırılır. Forma yağlanıb xəmir tokülüb sobada 180 dərəcədə 25-30 dəqiqə bişirilir.
Şokolad su buxarında əridilir.
Sonra yumşaq kərə yağı, şokolad əzməsi və şokolad qarışdırılıb 20 dəqiqə soyuducuda saxlanır.
Soyumuş biskviti 2-3 yerə bolüb aralarına krem çəkib vafli qırıntısı səpirik.
Üzərinə krem çəkib qovrulmuş findıq və şokoladlı noğullar ilə bəzəyirik.
Tortumuz hazırdır.
Nuş olsun!
0 comments:
Post a Comment