Lazım olan vəsaitlər :
3 yumurta
2.5 su stəkanı süd
2 su stəkanı un
Yarım su stəkanı toz şəkər
50 qr kakao
1 paket vanil
1 çay qaşığı qabartma tozu
Krem üçün :
200 ml krem
1 paket vanil
Üzəri üçün :
200 qr bitter şokolad
200 ml krem
Hazırlanması :
Krep (nazik xemir üçün) üçün yumurta, süd, un, şəkər, qabartma tozu, vanil və kakaonu qarışdırma qabına əlavə edin.
Mikser ilə yaxşıca çırpın.
Yapışmaz səthli tavaya çox yüngül yağ sürtün.
Qarışıqdan təxminən 1 çömçə dolusu alaraq tavaya qoyun.
Önlü arxalı yüngül qızarana qədər bişirin.
Bütün xəmir bitənə qədər təkrarlayın.
Krem ilə vanili mikserlə tündləşənə qədər çırpın.
10 dəqiqə soyuducuda soyudun.
Nəzərdə tutduğunuz tort qabına bir ədədini yerləşdirin.
Üzərinə bir miqdar krem çəkib ikinci krebi (nazik xəmir) yerləşdirin.
Aralarına krem çəkərək bütün krepləri üst-üstə düzün.
Soyuducuda gözlədin. Kremini sous qazanına qoyaraq istilədin.
Şokoladı kiçik parçalara bölərək əlavə edin, əriyənə qədər qarışdırın və soyumağa buraxın.
Tortun üzərini şokolad qarışığı ilə sıvayın və zövqə görə bəzəyərək servis edin.
qadin.az
0 comments:
Post a Comment