Mar 1, 2014

Kələm dolması


Hazırlanma: 20 dəqiqə
Bişirmə: 50 dəq

Ərzaqlar

200 qr Qoyun əti
1 stəkan düyü
1 baş soğan
220 qr kələm
noxud
4-5 ədəd şabalıd
1 ədəd pomidor
şərab sirkəsi və ya limon turşusu
1 şirin qaşığı şəkər və ya doşab
keşniş
darçın, duz, istiot

Hazırlanması

Qoyun ətindən soğanla birlikdə qiymə hazırlanır. Qiyməyə düyü, soyuq suda isladılmış noxud ləpəsi, təmizlənmiş və xırda doğranmış şabalıd, pomidor, göyərti, istiot və duz vurulub ciddi qarışdırılır. Kələmi qaynar suda pörtüb, yarpaqları ayırır və hər pay üçün üç ədəd olmaqla kələmin içərisinə qiymə qoyulub kvadrat formasında bükülür. Qazana yığılır, üzərinə bulyon və ya su tökülür, bişirilir. Hazır olmasına 20 dəqiqə qalmış üzərinə şəkər və sirkədən edilir. Süfrəyə verdikdə kələm dolmasının üstünə bişirildiyi sousdan tökülüb darçın səpilir.
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan