Aug 21, 2014

Həftəbecər

Lazım olanlar:
  • 3-4 ədəd kartof,
  • 1 böyük badımcan,
  • 1 böyük kabak,
  • 3-4 ədəd uzunsov bibər,
  • 1 quru soğan,
  • 2 pomidor,
  • 1 diş sarımsaq,
  • Duz,
  • Istiot,
Qızartmaq üçün
  • duru yağ,
  • Su,
Hazırlanması:
  • Kabak və badımcanları alacalı soyun.
  • Küp-küp dilimlıəyin.
  • Bir qabın içərisində duzlu suda 10 dəqiqə saxlayın.
  • Kartofları da soyub küp-küp dilimləyin və yağda qızardın.
  • Bibərləri də yeməklik doğrayıb qızardın.
  • Qazana yarım çay stəkanı duru yağ qoyub qızdırın.
  • Soğanı incə-incə dilimləyib yağda bir az qızarana qədər qovurun.
  • Daha sonra pomidorları çox incə dilimləyib qazana alın.
  • Sarımsağı da əlavə edib 3-4 dəqiqə qovurduqdan sonra qızartmış olduğumuz tərəvəzləri də qazana yığın.
  • Duzunu istiotunu qoyub 1 su stəkanı su əlavə edirik.
  • Qapağını qapadıb 3-4 dəqiqə bişirdikdən sonra ocaqdan alıb servis edin.

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan