Mar 11, 2014
Yazılıb B.M. on 2:51 PM with Şərh yoxdur
Tərkibi:
iç:
500 q qoyun əti
250 q quyruq
350 q baş soğan
keşniş toxumu
qara istiot
zirə
keşniş, reyhan, nanə (istəyə görə) qurusu
xəmir:
5 yumurta
1 st. su
duz
700-1000 q un (artıq da ola bilər)
İç üçün olan ərzağı qarışdırın. Bunu artırıb-azalda da bilərsiniz. Əsas odur ki, 1 hissə qoyun ətinə yarım hissə quyruq götürəsiniz, soğan da bol olmalıdır.
Duz, yumurta, su və undan xəmir yoğurun. Xəmir bərk olmalıdır. Qida plyonkasına bükün, 30-40 dəqiqə saxlayın, sonra bir dəfə də ətləyin.
Nazik yayın.
Tərəfi 2,5 sm olan kvadratlara bölün.
İçdən xırda-xırda hər kvadratın ortasına qoyub bükün. Cəld tərpənmək lazımdır, çünki xəmir quruyanda yapışmır. Ən yaxşısı - köməkli bükməkdir.
Bükmək də asandır. Əvvəlcə diaqonal üzrə qatlayın (baş yaylığı kimi).
Qıraqlarını bərkidin.
Sonra altdakı (enli tərəfdəki) iki qırağı çeçələ barmağınızın ətrafına keçirib bərkidin. Hazırdır.
Sous:
Soussuz özbək düşbərəsi düşbərə olmaz ki…
Yağda soğanı qovurun, sarıkök, sarımsaq, yerkökü, zirə və keşniş toxumu əlavə edin.
Doğranmış, yaxud sürtgəcdən keçirilmiş pomidor əlavə edib bişirin (pomidor yoxdursa, tomat pastası və sudan istifadə edin).
Şirin bibəri (istəyən çili də əlavə edə bilər) doğrayıb əlavə edin. Kərəviz, göyərti qurusu da qatın. Özbəklər "cambul" adlı göyərtidən istifadə edirlər. Amma olmayanda dağ kəkotusundan istifadə etmək olar. Azca bulyon (yoxdursa, su) əlavə edin, ocağı azaldın, qaynara düşəndə isə ocaqdan götürüb ağzına qapaq qoyun.
Düşbərəni yaxşı olar ki, bulyonda bişirəsiniz. Yoxdur? Eybi yox. Qazanı su ilə doldurub ocağın üstə qoyun. Soğanı və yerkökünü xırda doğrayın, dəfnə yarpağı, dənəvər istiot, duz əlavə edin. Qaynara düşəndə düşbərəni salın.
Əvvəlcə kasalara sous çəkin.
Sonra düşbərələri qoyun.
Düşbərənin bişdiyi bulyondan əlavə edin.
Üzərinə xırda doğranmış göy soğan, başqa sevdiyiniz göyərti səpin.
Nuş olsun!
Milli.Az
Kateqoriyalar: Ət yeməkləri
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ən çox oxunulan
-
Yay-yaz günləri ən çox sevdiyim yeməklərdən biri dovğadır. Hələlik dovğanı dükkandan aldığım göy-göyərtiylə bişirirəm, ama tezliklə bunu...
-
Hazırlama Vaxtı: 30 Dəqiqə Bişirmə Vaxtı: 40 Dəqiqə Ərzaqlar yarım paket yaş maya 1 şirniyyat qaşığı duz 1 şirniyyat qaşığı ...
-
Tərkibi: 1 yumurtanın sarısı 65 q kərə yağı 100 q qatılaşdırılmış süd 75 q qarğıdalı nişastası 1 paket vanil Yumşaldılmış yağı yumurta s...
-
Tərkibi: 2 ədəd yumurta 1 st. şəkər tozu 200 q qaymaq Yarım st duru yağ 3 x.q. mayonez 1 x.q.hil Vanil ...
-
Lazım olan ərzaqlar: 2 yemək qaşığı qarğadalı unu, 2 yemək qaşığı kərə yağı, 1 su stəkanı su, Holland pendiri, Duz, Hazırlan...
-
Hazırlama Vaxtı: 20 Dəqiqə Bişirmə Vaxtı: 40 Dəqiqə Ərzaqlar 1 qutu qatılaşdırılmış süd (400 qr) 4 Yumurta 1 su stəkanı...
-
Lazım olanlar: 3-4 ədəd kartof, 1 böyük badımcan, 1 böyük kabak, 3-4 ədəd uzunsov bibər, 1 quru soğan, 2 pomidor, 1 diş sarım...
-
Azərbaycanda paxlavanın müxtəlif növləri var - Bakı, Şəki, Gəncə, riştə… Adətən, paxlavanı romb kimi kəsirlər. Qəbələ paxlavasını isə kəsm...
-
Ərzaqlar: 8 ədəd tortilla (kiçik lavaş) 400 qr. mal əti (nazik zolaqlar halında kəsilmiş) 1 diş sarımsaq (incə doğranmış) 1 ədəd ...
-
Ev şəraitində marmeladın hazırlanması reseptini sizlərlə paylaşıram. Bu reseptlə hazırlanmış marmeladı ürəklə uşaqlarınıza da v...
0 comments:
Post a Comment