Feb 27, 2014
Yazılıb B.M. on 2:09 PM with Şərh yoxdur
Bu keksi sobaya qoyduqdan yarım saat sonra mətbəxinizə elə rayihə dolacaq ki, keksi dərhal çıxarıb yemək istəyəcəksiniz. Ancaq diqqət! Onu bir sutka soyuducuda saxlamaq lazımdır. Deyilən vaxt bitdikdən sonra turşməzə frostinqlə üzərini örtüb, əlvan rəngli sukatlarla bəzəyin. Bax o zaman əsl həzz şedevrini süfrəyə verə bilərsiniz.
Tərkibi:
keks:200 q un
1 iri yumurta (otaq temperaturunda)
113 q kərə yağı (otaq temperaturunda)
180 q xırda qəhvəyi şəkər tozu
1/2 fincan alma püresi
1/2 fincan otaq temperaturunda qatıq
2 ç.q. darçın
1/4 ç.q. üyüdülmüş mixək
2 1/4 ç.q. üyüdülmüş zəncəfil
1 ç.q. duz
1/4 ç.q. portağal yağı və ya 1 ç. q. portağal sedrası
1 ç.q. qabartma tozu
1/4 ç.q. soda
frostinq:125 q qaymaqlı pendir
1-2 x.q. şəkər pudrası
1-2 ç.q. limon şirəsi
1 ç.q. vanil ekstraktı
portağal və ya zəncəfil sukatları
Keks:
Sobanı 175 dərəcə qızdırın.
Unu ləyənə ələyin, bütün ədviyyatları, duzu, qabartma tozu və sodanı əlavə edin, yaxşıca qarışdırın.
Yağı 1 dəqiqə çalın. Sonra tədricən şəkər tozu əlavə edərək daha 3 dəqiqə çalın.
Portağal sedrası və ya yağı, yumurta əlavə edib daha 1 dəqiqə, qatı, həcmli krem alınınca çalın.
Alma püresi və qatıq əlavə edin, sonra unun hamısını əlavə edib 30-40 saniyə ərzində, eynicinsli kütlə alınınca çalın. (Çox çalmaq lazım deyil, əks halda keks bərk və quru alınacaq).
Kərə yağı çəkilmiş formaya tökün. Üzərini hamarlayın. Sobada 45-50 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.
15 dəqiqə formada soyudun, sonra çıxarıb şəbəkənin üstünə qoyun. Tam soyuyandan sonra folqaya büküb soyuducuda 1 sutka saxlayın.
Frostinq:
Qaymaqlı pendiri şəkər pudrası ilə çalın, vanil ekstraktı və limon şirəsi əlavə edin.
Keksin üzərinə frostinq çəkin, sukatlarla bəzəyin.
Bunu dilimləyib sobada qızdıra və yaxud vanilli (şokoladlı) dondurma ilə də süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Milli.Az
Kateqoriyalar: Kekslər
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ən çox oxunulan
-
Yay-yaz günləri ən çox sevdiyim yeməklərdən biri dovğadır. Hələlik dovğanı dükkandan aldığım göy-göyərtiylə bişirirəm, ama tezliklə bunu...
-
Hazırlama Vaxtı: 30 Dəqiqə Bişirmə Vaxtı: 40 Dəqiqə Ərzaqlar yarım paket yaş maya 1 şirniyyat qaşığı duz 1 şirniyyat qaşığı ...
-
Tərkibi: 1 yumurtanın sarısı 65 q kərə yağı 100 q qatılaşdırılmış süd 75 q qarğıdalı nişastası 1 paket vanil Yumşaldılmış yağı yumurta s...
-
Tərkibi: 2 ədəd yumurta 1 st. şəkər tozu 200 q qaymaq Yarım st duru yağ 3 x.q. mayonez 1 x.q.hil Vanil ...
-
Lazım olan ərzaqlar: 2 yemək qaşığı qarğadalı unu, 2 yemək qaşığı kərə yağı, 1 su stəkanı su, Holland pendiri, Duz, Hazırlan...
-
Hazırlama Vaxtı: 20 Dəqiqə Bişirmə Vaxtı: 40 Dəqiqə Ərzaqlar 1 qutu qatılaşdırılmış süd (400 qr) 4 Yumurta 1 su stəkanı...
-
Lazım olanlar: 3-4 ədəd kartof, 1 böyük badımcan, 1 böyük kabak, 3-4 ədəd uzunsov bibər, 1 quru soğan, 2 pomidor, 1 diş sarım...
-
Azərbaycanda paxlavanın müxtəlif növləri var - Bakı, Şəki, Gəncə, riştə… Adətən, paxlavanı romb kimi kəsirlər. Qəbələ paxlavasını isə kəsm...
-
Ərzaqlar: 8 ədəd tortilla (kiçik lavaş) 400 qr. mal əti (nazik zolaqlar halında kəsilmiş) 1 diş sarımsaq (incə doğranmış) 1 ədəd ...
-
Ev şəraitində marmeladın hazırlanması reseptini sizlərlə paylaşıram. Bu reseptlə hazırlanmış marmeladı ürəklə uşaqlarınıza da v...
0 comments:
Post a Comment