Feb 27, 2014
Yazılıb B.M. on 12:52 PM with Şərh yoxdur
Tərkibi:
xəmir:
100 ml süd (əvvəlcədən 30 dərəcə C qızdırılmış)
10 q yaş maya
1 yumurta
2 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
70 q yumşaldılmış kərə yağı
370 q un
iç:
600 q forel filesi
120 q motsarella
1 qırmızı bibər
1 orta boy pomidor
cəfəri
duz
istiot
Mayanı süddə əridin, şəkər tozu, duz, yağ, yumurta, un əlavə edib xəmir yoğurun.
Üzərini örtüb soyuducuda ən azı 3 saat saxlayın.
Xəmirin həcmi təxminən 2 dəfə artandan sonra soyuducudan çıxarıb daha 1 saat otaq temperaturunda saxlayın.
Xəmiri 0,6 sm qalınlıqda yayın. Kənardan 3,5 sm saxlamaqla dairə boyu 2,5 sm qalınlıqda doğranmış balığı düzün. Xəmirin ortasını kəsin, kənarlarını balığın üstünə örtüb kənarlarını bərkidin.
Bunu 4 sm tərəfi olan tikələrə doğrayın və hər bir tikəni 90 dərəcə çevirin (balıqlı tərəfi üzü yuxarı olmaqla). Tavaya düzün.
Balığın qalanını xırda doğrayıb piroqun ortasına qoyun.
Balığın üstünə fal-fal doğranmış pomidor, halqa doğranmış bibər düzün, duz, istiot səpin, üzərinə motsarella dilimləri düzün.
İsti yerdə 30 dəqiqə saxlayın.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin. Bişməyə qoyandan 20 dəqiqə sonra piroqun üzərinə yumurta sarısı çəkin.
Nuş olsun!
Milli.Az
Kateqoriyalar: Piroqlar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ən çox oxunulan
-
Yay-yaz günləri ən çox sevdiyim yeməklərdən biri dovğadır. Hələlik dovğanı dükkandan aldığım göy-göyərtiylə bişirirəm, ama tezliklə bunu...
-
Hazırlama Vaxtı: 30 Dəqiqə Bişirmə Vaxtı: 40 Dəqiqə Ərzaqlar yarım paket yaş maya 1 şirniyyat qaşığı duz 1 şirniyyat qaşığı ...
-
Tərkibi: 1 yumurtanın sarısı 65 q kərə yağı 100 q qatılaşdırılmış süd 75 q qarğıdalı nişastası 1 paket vanil Yumşaldılmış yağı yumurta s...
-
Tərkibi: 2 ədəd yumurta 1 st. şəkər tozu 200 q qaymaq Yarım st duru yağ 3 x.q. mayonez 1 x.q.hil Vanil ...
-
Lazım olan ərzaqlar: 2 yemək qaşığı qarğadalı unu, 2 yemək qaşığı kərə yağı, 1 su stəkanı su, Holland pendiri, Duz, Hazırlan...
-
Hazırlama Vaxtı: 20 Dəqiqə Bişirmə Vaxtı: 40 Dəqiqə Ərzaqlar 1 qutu qatılaşdırılmış süd (400 qr) 4 Yumurta 1 su stəkanı...
-
Lazım olanlar: 3-4 ədəd kartof, 1 böyük badımcan, 1 böyük kabak, 3-4 ədəd uzunsov bibər, 1 quru soğan, 2 pomidor, 1 diş sarım...
-
Azərbaycanda paxlavanın müxtəlif növləri var - Bakı, Şəki, Gəncə, riştə… Adətən, paxlavanı romb kimi kəsirlər. Qəbələ paxlavasını isə kəsm...
-
Ərzaqlar: 8 ədəd tortilla (kiçik lavaş) 400 qr. mal əti (nazik zolaqlar halında kəsilmiş) 1 diş sarımsaq (incə doğranmış) 1 ədəd ...
-
Ev şəraitində marmeladın hazırlanması reseptini sizlərlə paylaşıram. Bu reseptlə hazırlanmış marmeladı ürəklə uşaqlarınıza da v...
0 comments:
Post a Comment