Feb 27, 2014

Pendirli-badamlı halva


Tərkibi: 

200 q "hörük" pendir
1 qəhvə fincanı döyülmüş badam
1 qəhvə fincanı döyülmüş keşyu
1 qəhvə fincanı döyülmüş qoz 
1 x.q. dolmalıq fıstıq 
1 st. un 
1 st. mannı
200 q kərə yağı
2,5 st. süd 
2,5 st. şəkər tozu

"Hörük" pendir duzlu olduğu üçün bu halvanı hazırlamadan əvvəl 3 gün boyunca onu soyuq suda, soyuducuda saxlayın, hər gün suyunu dəyişin. 

Kərə yağını tavada əridin, un, dolmalıq fıstıq əlavə edin, daim qarışdıraraq qovurun. İlıq süd və şəkər tozu əlavə edin. Südü çəkilənə qədər qarışdıraraq bişirin. Südü çəkəndən sonra xırda doğranmış "hörük" pendir əlavə edin, qarışdırın, tavanın ağzını örtüb ocaqdan götürün. 20 dəqiqə saxlayın. Badam, keşyu və qoz əlavə edib qarışdırın. 

Milli.Az
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan