Feb 27, 2014

"At nalı" salatı


Tərkibi: 

150 q koreya üsulu yerkökü
300 q toyuq filesi 
2 yumurta 
200 q bərk pendir 
200 q şampinyon
1 baş soğan 
150 ml mayonez
duz

bəzək: 
zeytun
2 yumurta
kolbasa
pomidor 
göy soğan 
cəfəri 

Yumurtaları suda bişirin, qaynayandan sonra da daha bir neçə dəqiqə bişirin ki, çox bərk olsun. Sonra dərhal soyuq suya qoyun ki, qabığı asan təmizlənsin. 

Toyuq filesini təmizləyib kubik doğrayın. 

Bir boşqaba karri səpib fileni ona batırın. 

Tavada yağı qızdırın, toyuq kubiklərini tam bişincə qızardın. 

Bişdikdən sonra soyudun. Koreya üsulu yerkökü ilə qarışdırın. 

Şampinyonları yaxşıca təmizləyin. Doğrayın. Bitki yağında əvvəlcə xırda doğranmış soğanı, sonra göbələyi əlavə edib qovurun. 

Təmizlənmiş yumurtaları sürtgəcin xırda gözündən keçirin. 

Toyuğu, göbələyi və yumurtanı mayonez əlavə edib qarışdırın. 

Salatı buluda at nalı formasında qoyun. 

Pendiri sürtgəcdən keçirib salatın kənarlarına səpin.  

Yumurtaları dilimləyib "nal"ın ortası boyu düzün. 

Salyami kolbasasını qızılgül kimi büküb salatın kənarları boyu düzün. Bunun üçün onu çox nazik doğramaq lazımdır. 
Pomidorlardan üç qızılgül düzəldib yumurtaların üstünə qoyun. 

Kolbasadan olan güllərin içinə zeytun qoyun. Salatı göy soğan və cəfəri ilə bəzəyin. 

Nuş olsun! 


Milli.Az
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan