Feb 27, 2014

Bədəvi şorbası


Tərkibi: 

0,5 st. mərcimək 
0,5 st. perlova
2-3 baş soğan 
300 ml qatıq 
150 ml xama
3 x.q. kərə yağı
2,5 st. un 
1 x.q. qarğıdalı nişastası
duz
istiot

Ayrı-ayrılıqda perlovanı, mərciməyi qaynadın. Əgər çox bişərlərsə, qorxulu deyil.



Bitki yağında xırda doğranmış soğanı qızardın.





Nişastanı 0,5 st. soyuq suda əridin. 

Qazana qatıq tökün, xama, suda əridilmiş nişasta, 2 st. su əlavə edib yaxşıca qarışdırın. 
 
Perlova, mərcimək, qovrulmuş soğanı əlavə edin. Qaynayanda ocağı azaldıb qarışdıraraq daha 15 dəqiqə bişirin. 





Duz və istiot əlavə edin. 

Süfrəyə tərəvəzlərlə verə bilərsiniz.


Nuş olsun! 

Milli.Az  
 





Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan