Feb 28, 2014

"Piti"nin hazırlanması


Ərzaqlar

(1 porsiya üçün)
150 qr Qoyun əti (sümüklü və yağlı)
1 böyük kartof
noxud (20 qr, 1 ovuc)
1 baş soğan
tomat pastası
alça (20 qr, 1 ovuc)
sarıkök, duz, istiot

Hazırlanması

Noxudu soyuq suda 4-5 saat isladın və sonra natamam bişirin. Əti yuyub qazanın içinə qoyun və su tökün. (Su ətin üstünədək olmalıdır.) Qazana bir baş təmizlənmiş soğanı da atın və orta temperaturda bir saata yaxın bişirin və duz əlavə edin. Ətin kəfini yığın, bulyon şəffaf olmalıdır. Ət bişəndən sonra baş soğanı çixarıb atın. (Soğan onun üçün atılır ki, qoyun ətinin qoxusunu özunə çəksin.)
Kartofu təmizləyib qazana tökün, bir az sarıkök, noxud və alçanı əlavə edin. Kartof bişərkən yarım xörək qaşığı tomat pastası və ya xırda doğranmış pomidor tökün. 5-10 dəqiqə bişirin. Hazır pitini süfrəyə verərkən, yanında lavaş ya çörək, nazik həlqələrlə doğranmış soğan, göyərti də verilir.

Nuş olsun.
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan