Jul 10, 2014

Ətli Ərzurum şorbası

Tərkibi: 
1 armudu st. düyü
200 q yağsız qiymə
5-6 su st. qaynar su və ya bulyon 
0,5 st. bitki yağı
1 orta boy soğan 
duz
istiot
quru nanə
2 dolu x.q. un
1 su st. qatıq 
1 yumurta

Qazana düyünü və 2 armudu st. su töküb düyü suyunu çəkənəcən bişirin. 

Qiyməyə duz və istiot əlavə edib yoğurun. Sonra noxud böyüklükdə küftələr hazırlayın. Bu küftələri un səpilmiş qaba tökərək qabı silkələyib hamısının una bulanmasına çalışın. 

Düyünün olduğu qazana 5-6 st. qaynar su və küftələri əlavə edib küftələr yumşalanadək bişirin. 

Bir qabda un, qatıq və yumurtanı çalın. Bu qarışığı şorbanı qarışdıraraq nazik axınla qazana əlavə edin. 

Bir tavada xırda doğranmış soğanı bitki yağında qovurun. Quru nanə əlavə edib qarışdırın və şorbaya əlavə edin. Qarışdıraraq bişirin, sonda duz əlavə edib ocaqdan götürün. 

Nuş olsun! 

Milli.Az 

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan