Aug 19, 2014

Yaşıl zeytunlu kökələr


Tərkibi (8 pay):

1 boyat çörək
aldığı qədər un
250 q qiymə
3 x.q. bitki yağı
250 q çərdəksiz yaşıl zeytun
1 dəstə cəfəri
1 dəstə göy soğan
duz
qara istiot
pul bibər

Çörəyi dilimləyib bir qaba yığın. Üzərinə isladacaq qədər su tökün. Yumşaldıqdan sonra sıxıb suyunu süzün.

Un əlavə edərək yumşaq xəmir hazırlayıb gəlməsi üçün saxlayın.

Qiyməni bitki yağında qovurun. Üzərinə xırdalanmış göy soğan, cəfəri və zeytunu əlavə edin. Duz və ədviyyatı əlavə edin, qarışdırıb ocaqdan götürün.

Xəmirdən kündələr tutub 10 sm diametrində yayın. İç qoyub kənarlarını birləşdirin.

Az yağda hər iki üzünü qızardın.

Nuş olsun!

Milli.Az 

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan