Aug 21, 2014

Göbələk çığırtması

TƏRKİBİ:
Bir pay üçün:
  • 263 q təzə göbələk,
  • 20 q yağ,
  • 30 q baş soğan,
  • 2 ədəd yumurta,
  • 5 q cəfəri,
  • istiot və duz.
Hazırlanma qaydası
Təzə ağ göbələk soyuq suda yuyulub qabığı soyulduqdan sonra xırda doğranır və soğan qatılaraq yağda qızardılır. Bunun hamısı tavanın içinə qoyulub üstünə çalınmış yumurta tökülür və fırında bişirilir. Süfrəyə verilən zaman göbələk çığırtmasının üstünə yağ vurulur və göyərti səpilir.
Qeyd: Pomidor çığırtması da bu qayda ilə hazırlanır. Burda pomidor dilim şəklində doğranıb soğanla birlikdə qızardılır.
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan