Aug 21, 2014

Səbzi qovurma

Lazım olanlar: 
  • Hər payına
  • 330 q qoyun əti,
  • 100 q baş soğan,
  • 25 q yağ,
  • 10 q abqora yaxud 0,3 q limon duzu,
  • 0,1 q zəfəran,
  • 50 q ispanaq,
  • 50 q keşniş, kəvər və şüyüd,
  • duz.
Hazırlanma qaydası: 
Qoyun cəmdəyinin bud yaxud bel hissəsindən 25-30 qramlıq sümüksüz tikə kəsilib duzlanır və qovrulur. Sonra bunun içinə yağda qızardılmış soğan, zəfəran şirəsi, limon duzu yaxud abqora vurulub öz buğunda bişirilir. Hazır olmasına 5 dəqiqə qalmış narın doğranmış göyərti, (ispanaq, kəvər, keşniş) qatılır və süfrəyə veriləndə üstünə təzə şüyüd sərpiilr.

1001dad
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan