Aug 21, 2014

Balıq şorbası

Tərkibi:
  • 1 kq balıq,
  • 1 şirniyyat qaşığı rəndələnmiş limon qabığı,
  • 1 çay qaşığı duz,
  • 1 çay qaşığı istiot,
  • 2 limonun suyu,
  • 2 şorba qaşığı zeytun yağı
  • 3 soğan,
  • 6 qabığı soyulmuş pomidor,
  • 2 kereviz saplağı,
  • 500 q kartof,
  • 5 stəkan balıq suyu,yaxud da su,
  • 2 qaşıq cəfəri,
  • 2 şirniyyat qaşığı kəklikotu,
  • 4-5 dilim çörək,
Hazırlanması:
  • Təmizlənmiş balıqları böyük bir qaba yerləşdirin.
  • Üzərinə limon qabığı rəndəsi, duz,
  •  Istiot səpdikdən sonra , limon suyunu və zeytun yağını da əlavə edərək bir tərəfə qoyun.
  • Soğanları incə-incə doğrayın.pomidorların qabığını soyub incə-incə doğrayın.
  • Kerevizləri də yuyub incədoğrayın.
  • Kartofları soyub küp-küp doğrayın.
  • Sonra soğanı, pomidoru, kərəvizi, kartof və balıq suyunu, yaxud da suyu bir qazana qoyub yüksək atəşdə qaynadın.
  • Qaynamağa başlayıncavatəşi azaldaraq 30 dəqiqə kartoflar bişənə qədər bişirin.
  • Balıq qarışıqlı ərzaqları qazana yığın.
  • Cəfəri və kəklik otunu da qataraq 15-20 dəqiqə balıq  qılçıqlardan ayrılana qədər bişirin.
  • Şorba kasalarına dilimlənmiş çörəkləri əlavə edin.
  • Balıqları kəfkir vasitəsi ilı qazandan alaraq qılçıqlarını ayırıb çörəklərin üzərinə əlavə edin.
  • Üzərinə şorbanı əlavə edin.
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan