Aug 22, 2014

Ekler

Lazım olanlar:
Xəmir üçün:
  • 6 yumurta,
  • 2 stəkan un,
  • 125 q marqarin,
  • 1 çay qaşığı şəkər,
  • 1,5 su stəkanı su,
  • duz,
Krem üçün:
  • Yarım litrə süd,
  • 1 yumurta,
  • 3 yemək qaşığı nişasta,
  • 3 yemək qaşığı un,
  • 50 q marqarin,
  • Yarım stəkan şəkər,
Sos üçün:
  • 1 paket qaymaq,
  • 200 q bitter şokolad,

Hazırlanması:
  • 1 stəkan suyu qazana qoyun.
  • Marqarin,şəkər və duz əlavə edin.
  • Orta atəşdə qaynadın.
  • 2 su stəkanı unu əlavə edin.
  • Yaxşıca qarışdırın.
  • Xəmir qazanın dibinə yapışana qədər bişirin.
  • Xəmiri soyumağa qoyun.
  • Soyuyan xəmiri mikser qabına alın.
  • Yumurtaları tək-tək qırın.
  • Hər yumurtadan sonra yavaş sürətlə mikserdə çırpın.
  • Son yumurtanı da çırpdıqdan sonra xəmir krema şəklində olacaqdır.
  • Eklerin xəmiri hazırdır.
  • Xəmiri sıxma torbasına alın.
  • Uzun çubuklar halında siniyə düzün.
  • Xəmir bitincə bu işləmi davam edin.
  • Ekleri 180 dərəcə qızdırılmış fırında 20-25 dəqiqə bişirin.
  • Iç kremasını hazırlamaq üçün:
  • 1 yumurta,
  • 3 yemək qaşığı nişasta,
  •  3 yemək qaşığı un,
  • yarım stəkan şəkər tozunu qoyun.
  • Yarım litr südü yavaş-yavaş əlavə edin.
  • Unun topalanmaması üçün davamlı qarışdırın.
  • 50 q marqarin əlavə edin.
  • Qazanı ocağa qoyun.
  • Orta atəşdə, göz-göz olana qədər bişirin.
  • Ardından iç kremanızı soyumağa qoyun.
  • Şokoladlı sosun hazırlanması:
  • Duru kremi başqa bir qazana qoyun.
  • Orta atəşdə qaynayana qədər bişirin.
  • Krem qaynadığında ocağı söndürün.
  • 200 q bitter şokoladı kremə qatın.
  • Şokoladlar əriyənə qədər qarışdırın.
  • Şokolad sosunuz hazırdır.
  • Otaq temperaturunu alana qədər sosu soyudun
  • Ekler tortunun hazırlanması:
  • Ekleri bıçaqla ikiyə bölün.
  • Hazırladığınız iç kremasını sıxma torbasına yığın. İkiyə ayırdığınız eklerlərin alt hissələrinin üzərinə sıxın.
  • Eklerin üst parçasını qapadın.
  • Ekler tortunun yalnız üst hissəsini şokoladlı sosa batırın.
  • Eklerin üzərinə antep fıstığı səpib servis edin.


Ucuz ADSL modemlər burada
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan