Aug 22, 2014

Mimoza salatı

Lazım olan ərzaqlar:
  • 5 orta boy kök,
  • 5 orta boy kartaf,
  • 5 yumurta sarısı,
  • 4-5 dənə toyuq budu(balıq, yaxud ət),
  • 250 q mayonez,
  • 250 q smetan,
  • Bir parça holland pendiri,
Hazırlanma qaydası:
  • Kartofların qabıqlarını soyub iri-iri doğrayın.
  • Qazana qoyub üzərinə isti su əlavə edib 10-15 dəqiqə bişirin.
  • Bir süzgəcin içinə qoyub süzün.
  • Kökü iri –iri rəndələyərək üzərinə isti su əlavə edərək kartof kimi bişirib süzün.
  • Toyuğu da bişirin.
  • Əvvəlcə didin, sonra robortdan keçirdin.
  • Yumurtanı bişirib soyun.
  • Sarılarını çəngəllə möhkəm əzin.
  • Smetanla mayonezi möhkəm qarışdırın.
  • Salatı hazırlayacağımız qabın alt qisminə əzilmiş kartof yayın.
  • Duz və istiot səpilib üzərindən möhkəm basın.
  • Mayonezli smetanı sürtün.
  • Əzilmiş toyuğu yayın.
  • Mayonez sürtün.
  • Yumurta yayın.
  • Mayonez sürtün.
  • Kök yayın.
  • Mayonez sürtün.
  • Ən üztə mayonez sürtüb üzərini qapadın.
  • Bir gecə soyuducuda saxlayın.
  • Servis etməzdən əvvəl holland pendirini rəndənin incə gözündən rəndələyib üzərinə gəzdirin.
  • Pendiri üzərinə yapışdırmayın havalı bir şəkildə qalsın.
  • Kartof soyulan alətlə holland pendirinin kənarından soyun.
  • 3-4 barmaq enində kəsərək qıvırıb içinə kök kəsib yerləşdirin.
  • Cəfəri saplarından sap hazırlayın.

1001Dad

Ucuz ADSL modemlər burada
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan