Aug 21, 2014

Badımcan çığırtması

Tərkibi:
  • 3-4 dənə badımcan,
  • 3-4 dənə pomidor,
  • 5-6 dənə sivri bibər,
  • Qızartmaq üçün:
  • Duru yağ,
  • Duz,
  • Istiot,
  • cirə
 hazırlanması:
  • Badımcanları alacalı soyun.
  • Çarpaz bir şəkildə tam ayırmadan dilimləyin.
  • Duzlu suda 5-10 dəqiqə gözlədin.
  • Sonra suyunu sıxıb kağız dəsmal üzərinə qoyub suyunu alın.
  • Sonra pomidor və bibərləri yeməklik doğrayıb tavada duru yağda qovurun.
  • Daha sonra duz və ədviyyat əLavə edib yarım çay stəkanı su töküb qarışdırın və ocaqdan alın       .
  • Qızaran badımcanları fırın tabağına alın.
  • Üzərinə pomidor sosunu töküb fırında 10-15 dəqiqə bişirib servis edin.

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan