Tərkibi:
- 3-4 dənə badımcan,
- 3-4 dənə pomidor,
- 5-6 dənə sivri bibər,
- Qızartmaq üçün:
- Duru yağ,
- Duz,
- Istiot,
- cirə
hazırlanması:
- Badımcanları alacalı soyun.
- Çarpaz bir şəkildə tam ayırmadan dilimləyin.
- Duzlu suda 5-10 dəqiqə gözlədin.
- Sonra suyunu sıxıb kağız dəsmal üzərinə qoyub suyunu alın.
- Sonra pomidor və bibərləri yeməklik doğrayıb tavada duru yağda qovurun.
- Daha sonra duz və ədviyyat əLavə edib yarım çay stəkanı su töküb qarışdırın və ocaqdan alın .
- Qızaran badımcanları fırın tabağına alın.
- Üzərinə pomidor sosunu töküb fırında 10-15 dəqiqə bişirib servis edin.
0 comments:
Post a Comment