Aug 22, 2014

Ovdux-doğramac

Lazım olanlar:
  • Qatıq – 200q,
  • Su – 100 q,
  • Təzə xiyar – 100 q.
  • Göy soğan – 40 q.
  • Keşniş – 10 q.
  • Şüyüd – 10 q.
  • Reyhan – 5 q,
  • Yumurta – 1 ədəd.
  • Mal əti – 100 q.
  • Duz – zövqə görə.
  • Sarımsaq– zövqə görə.
Hazırlanma qaydası: 
Ovdux hazırlamaq üçün qaynadılıb soyudulmuş su qatıqla qarışdırılır. Qabığı soyulmuş xiyar və göyərti xırda doğranılır, durulaşdırılmış qatıqla qarışdırılır, duz və sarımsaq qatılıb soyuducuya qoyulur. Ovdux soyuq halda süfrəyə verilir. Ovdux, adətən, ətsiz hazırlanır. Müstəsna hallarda ovduxa bişirilib xırda doğranmış mal əti və bərk bişirilmiş yumurta qatılır.
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan