Tərkibi:
5 ədəd yuxa
500 qram kəsmik
1 stəkan + 2 xörək qaşığı xama
4 ədəd yumurta
1 qədər şüyüd
70 qram "Wellington" kərə yağı
Duz
Hazırlanması:
Əvvəlcə içliyi hazırlayaq.
Kəsmiyin üzərinə 2 ədəd yumurta, 2 xörək qaşığı xama, xırda doğranmış şüyüd və duz əlavə edirik.

İçliyi yaxşı qarışdırırıq.

Kərə yağını əridirik.

Forma qabımızın içərisini kərə yağı ilə yağlayırıq.

1 ədəd yumru yuxanı götürürük və üzərini bol-bol kərə yağı ilə yağlayırıq.

Üzərindən içliyi töküb yayırıq və rulet formasında bükürük.

5 ədəd yuxanı da eyni qayda ilə hazırlayırıq. Yağlanmış formalı qaba düzürük.

Üzərinə tökmək üçün sousu hazırlayırıq.
1 stəkan xamanı 2 ədəd yumurta və duzla qarışdırırıq. Yuxaların üzərinə tökürük.

Piroqu 200 dərəcə sobada 30 dəqiqə bişiririk.

Hazır piroqu qabından çıxarırıq. Bir az soyuyur, sonra doğrayırıq.

Nuş olsun!
0 comments:
Post a Comment