Mar 1, 2014

Qəhvəli Keks


Hazırlanma: 15 dəqiqə
Bişirmə: 40 dəqiqə

Ərzaqlar

2 ədəd yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 şiriniyyat qaşığı granül qəhvə
1,5 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ (və ya yarım paket ərinmiş margarin)
1 paket südsüz şokolad (80 qr.)
1 paket qabartma tozu
2 şorba qaşığı kakao
2,5 su stəkanı un

Hazırlanması

Bir qabda toz şəkər və yumurta, şəkər əriyənə qədər çırpın.  Süd və granül qəhvəni qarışdırın və üstünə əlavə edin,  duru yağı da əlavə edin və qısa müddət çırpın.
Daha sonra ələnilmiş un, kakao və qabartma tozu qatın, bir az daha qarışdırmağa davam edin. Ən son qırılmış şokolad ya da damla şokolad əlavə edilər, qaşıqla qarışdırılar. Keks xərci yağlanılmış, keks qəlibinə tökün. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə sobaya verin, təxminən 40 dəqiqə bişirin. Sobadan çıxıb, soyuyunca qəlibdən çıxarın.
Nuş olsun
Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan