Apr 2, 2014

Qaragiləli Yulaf Piroqu


Qaragiləli Yulaf Piroqu
İstəsəniz hətta cemin üstünə qoz ləpəsi də səpə bilərsiniz. Qoz xüsusilə də ərik cemi ilə yaxşı tutur. Bundan başqa siz bu peçenyeləri isti halda bir top dondurmayla da təqdim edə bilərsiniz. Çox dadlıdır!
Ərzaqlar:
280 q ağ un (1 +3/4 stəkan)
140 q yulaf lopaları (1  +1/2 stəkan)
220 q kip qablaşdrılmış qəhvəyi şəkər (1 stəkan)
1 çay qaşığı üyüdülmüş darçın
230 q soyuq duzsuz kərə yağı, 2-sm-lik parçalara bölünmüş
1 stəkan qaragilə cemi (bunu evinizdə olan istənilən cem, yaxud mürəbbə ilə əvəz edə bilərsiniz. Albalı, çiyələk, moruq, ərik və s.)
Hazırlanma qaydası:
Soba rəfini sobanın ortasına yerləşdirin və sobanı 165 dərəcə Selsiyə (165C) qədər qızdırın. 23 santimetrlik kvadrat listi kərə yağı ilə yağlayın.
İri bir cəmdə unu, yulaf lopalarını, qəhvəyi şəkəri və darçını yaxşıca qarışdırıın. Bu kütləni kərə yağıyla birlikdə xırda noxud boyda olan dənlərə bölünənə qədər bıçaqla doğrayın. (Əgər blenderiniz varsa  un, yulaf və şəkəri düyməni 2-3 dəfə qısa müddətə basmaqla qarışdıra bilərsiniz. Daha sonra kərə yağını əlavə edib maşını daha 8-10 dəfə işə salmaqla xırda noxud boyda dənlər əldə edənə qədər qarışdırın.)
Bu dən qarışığından 2 stəkan ayırıb kənara qoyun. Qalan dən qarışığını əvvəlcədən hazırladığınız listin dibinə və 2.5 sm hündürlüyündə kənarlarına kip döşəyin.
Cemi xörək qaşığı ilə götürüb bərabər qaydada həmin bu qatın üzərinə damızdırın. Sonra onu qaşığın arxası ilə elə yayın ki, bütün qat cemlə örtülsün. Əvvəlcədən ayırıb saxladığınız dənləri cem qatının üzərinə səpin. Səpdiyiniz dənlərin üzərindən basmayın.
Üzəri qızılı rəng alana qədər, təxminən 50 dəqiqə bişirin. Soba rəfinin üzərinə qoyub təxminən iki saat bərkiyənə qədər soyudun. İri, iti bıçaq götürüb 25 kiçik kvadrata bölün. Hermetik qabda otaq temperaturunda maksimum 3 gün saxlaya bilərsiniz.


Kateqoriyalar:

0 comments:

Post a Comment

Ən çox oxunulan